Bij HRM-Friesland, zit ik goed op mijn plek!

Geplaatst op 09-04-2021 door mark

Inmiddels alweer ruim een half jaar geleden, rondde Elma Ljuca haar studie HRM aan de Rijksuniversiteit Groningen af en nam zij haar masterdiploma in ontvangst. Sinds een maand of twee is ze werkzaam als HR-consulent bij HRM-Friesland en we zijn benieuwd naar haar eerste indruk…

“Mijn eerste maand is voor mijn gevoel als een speer voorbij gevlogen. Maar, als ik mij bedenk wat ik in deze afgelopen tijd allemaal heb mogen leren, zien en doen, kan ik bijna niet geloven dat we pas een maandje verder zijn.”

Hoe startte deze nieuwe uitdaging voor jou?

“Gelijk in mijn eerste week kreeg ik te horen dat ik zou meedraaien met een groot project, gericht op functiewaardering. Dit gaf een spannend, maar tegelijkertijd heel erg enthousiast gevoel: Ik zal straks datgene waar ik tijdens mijn studie zoveel over heb gelezen, daadwerkelijk gaan ervaren in de praktijk. Zo begon langzaam maar zeker mijn agenda zich steeds meer te vullen met afspraken, zowel via teams als waar nodig zelfs op locatie (Corona-proof, uiteraard). Tussen de afspraken door was er niet veel tijd om achterover te gaan zitten (houd dit in gedachten), want er moesten ook mailtjes beantwoord worden, welke varieerden van het aanmelden van nieuwe werknemers, tot ietwat complexere personeelsvraagstukken. Gelukkig waren voor de complexe en onbekende vraagstukken, mijn deskundige collega’s daar, om een klein duwtje de goede richting in te geven. Vooral de afwisseling in het soort werk, maakte dat de dagen binnen een mum van tijd voorbij waren. Dit was voor mij een goed teken, want dit betekende dat hetgeen ik doe, ik echt leuk vind.”

Hoe zit je er inmiddels bij?

“Ergens in mijn derde week werden mijn collega’s en ik beoordeeld op onze werkhouding door een ergonoom. Ook al was de werksfeer erg relaxed, bleek al gauw mijn fysieke werkhouding dit niet te zijn. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat dit voor mij in zo’n vroeg stadium al plaatsvond, want alles aan mijn werkhouding bleek dus verkeerd te zijn. Uiteindelijk was het algemene advies dat ik kreeg: zit achterover en leun, leun, leun! Daarnet was hier nog geen tijd voor, en nu zal er zelfs tijd voor gemaakt moeten worden. Prima! Maar, zonder grappen, ik ben onwijs blij dat ik me nu bewust ben van een slechte- en goede werkhouding en dat hier aandacht aan wordt geschonken. Ik zie dit namelijk nog wel bezoekjes aan de fysio in de toekomst besparen..”

Hoe is je onboarding verder verlopen?

“Naast dat mijn collega’s allen zeer professionele en ervaren HR-deskundigen zijn, en ik ontzettend veel van ze kan leren, bezitten ze stuk voor stuk ook nog eens een flinke dosis humor (de één meer dan de ander). Het feit dat ik mij als nieuweling binnen het team begaf, leende zich natuurlijk uitmuntend om die dosis humor op af te vuren. Zo heb ik in de laatste week van mijn proeftijd wel 20 varianten grappen gehoord over het al dan niet halen van de proeftijd. Maar hierover hoor je mij niet klagen. Dit zijn juist de dingen die de werksfeer luchtig, toegankelijk en relaxed houden. Voor mij was dit vanaf dag 1 al voelbaar en hier hecht ik veel aan.”

Nu heb je de eerste maand nu achter de rug, hoe was dat?

“Al met al heb ik een heel geslaagde eerste maand achter de rug! Ik verheug mij er enorm op om mijn tijd  verder voort te zetten. En dan mag ik ook nog eens samenwerken met zulke fijne collega’s! Ik ben blij deel uit te mogen maken van dit team. Ik heb het gevoel dat ik een tijd tegemoet ga waarin ik mijn huidige kennis en vaardigheden goed kan gaan toepassen terwijl ik tegelijkertijd de ruimte krijg mijzelf nog verder te ontwikkelen.”

Meer weten over Elma Ljuca? Lees dan hier meer of stuur haar eens een mailtje: elma@hrm.frl.