De waarde van Assessments

Geplaatst op 26-02-2024 door marietje

HRM-Friesland voert jaarlijks talloze assessments uit onder Assessments.frl. Deze worden onder andere ingezet ter ontwikkeling of bij sollicitatieprocedures. In deze blog duiken we in de wereld van assessments en laten we zien wat de waarde is voor zowel werkgevers als werknemers. Van het vinden van de juiste match tot het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, assessments spelen een cruciale rol op de moderne werkplek.

Wat is een assessment?

Een assessment kan een waardevol onderdeel vormen bij de ontwikkeling van een werknemer of kandidaat. Het brengt niet alleen de persoonlijkheid in kaart, maar ook de (verborgen) talenten en de mogelijkheden tot verdere groei. Assessments hebben verschillende vormen, maar als doel staat positieve psychologie centraal.

Waarom kiezen voor assessments als werkgever?

Assessments zijn waardevolle tools, niet alleen voor de ontwikkeling van bestaande werknemers, maar ook voor werving en selectie.

Ontwikkeling

Assessments zetten wij in om werknemers te helpen groeien. Of het nu gaat om de behoefte van werknemers om zich verder te ontwikkelen of de wens van de werkgever om de geschiktheid van een werknemer voor een nieuwe rol te evalueren, assessments kunnen een positieve bijdrage leveren aan het algehele werkgeluk. Lees meer over werkgeluk in ons eerder geschreven blog.

Werving en selectie

Tijdens het zoeken naar de juiste persoon voor een baan, staan we klaar om te helpen. Want ondanks dat je als werkgever al over goede kandidaten beschikt, kan een assessment helpen bij het maken van een definitieve keuze. Het gebruik van een assessment biedt meer duidelijkheid of een kandidaat echt past bij de gevraagde functie. Door te investeren in een assessment kan dit uiteindelijk resulteren tot het vinden van de perfecte match.

Wat heb je als werknemer aan een assessment?

Een assessment biedt niet alleen inzicht in de talenten en drijfveren, maar ook in de ontwikkelbaarheid van competenties. Na het afronden van een assessment ontvangt de werknemer een rapportage die een helder beeld schetst van zijn of haar persoonlijkheid en is vaak een teken van herkenning. Deze uitkomsten geven de werknemer de kans om gericht aan zichzelf te werken, met als uiteindelijk doel een bepaalde functie te bereiken. Maar misschien is de werknemer al tevreden met zijn of haar huidige positie en kunnen de inzichten dan worden gebruikt voor persoonlijke groei.

En wat is de rol van HRM-Friesland?

Wij spelen een cruciale rol in het bewaken van het assessmentproces. Niet alleen voeren we de backoffice uit, maar onderhouden ook het contact met zowel de werkgever als de werknemer/kandidaat. In deze rol fungeren we als de tussenpersoon, waarbij onze assessor het uiteindelijke assessmentgesprek voert en advies verstrekt. Zie ons als een hulpmiddel voor zowel werkgevers als werknemers.

Ons streven om assessments aan te bieden komt voort uit de overtuiging dat mensen het meest gemotiveerd en succesvol zijn in werk dat perfect aansluit bij hun ware aard. Daarom proberen wij werkgevers en toekomstige werknemers te begeleiden en te adviseren.

Wil je dit nu ook toepassen op de werkvloer of bij een sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op met één van onze assessors: info@assessments.frl of via 058-288 2322.