Oh nee, toch niet alleen een VOG?

Geplaatst op 22-03-2024 door marietje

In de moderne zakelijke wereld staat het aannemen van de juiste werknemers centraal in het succes van een bedrijf. Een slimme zet die werkgevers kunnen maken om ervoor te zorgen dat ze de juiste keuze maken, is het toepassen van pre-employment screening. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen hiervan en waarom wij ervoor hebben gekozen dit aan te bieden.

Het inzetten van pre-employment screening

Met pre-employment screening wordt er gescreend op verschillende onderdelen bij een werknemer waar je als werkgever enthousiast over bent. De onderdelen waarop kan worden gescreend zijn: ID-check, VOG-check, integriteitsverklaring, Diploma check, referentiecheck en een kredietwaardigheidscheck. Deze screenings kunnen waardevolle inzichten bieden voor jou als werkgever en voor je bedrijf, met betrekking tot onder andere de bescherming van je bedrijfsreputatie en de veiligheid op de werkvloer. Hieronder zetten we ze voor je op een rij:

Bescherming van je bedrijfsreputatie

Het aannemen van werknemers zonder grondige screening kan leiden tot incidenten op de werkplek die de reputatie van  het bedrijf kunnen schaden. Afhankelijk van je bedrijf kan pre-employment screening uitkomst bieden. Hierdoor kun je als werkgever potentiële problemen identificeren voordat ze zich voordoen, en zo de reputatie van je bedrijf beschermen.

Veiligheid op de werkplek

Veiligheid op de werkvloer staat voor iedere werkgever voorop, en om dit te blijven waarborgen kan pre-employment screening uitkomst bieden. Door achtergrondcontroles uit te voeren voordat een nieuwe werknemer wordt aangenomen, kunnen werkgevers potentiële risico’s signaleren, zoals die naar voren komen via een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), welke de veiligheid van de werkomgeving kunnen aantasten.

Verbeterde kwaliteit van werving

Door pre-employment screening toe te passen, kun je als werkgever ervoor zorgen dat alleen de meest geschikte kandidaten worden geselecteerd voor een functie. Dit draagt bij aan een hogere kwaliteit van werving en kan bijdragen aan een betere match tussen werknemer en functie.

Regelgeving Daarnaast hebben veel sectoren te maken met strikte regelgeving op het gebied van personeelsbeleid en arbeidswetgeving. Pre-employment screening kan werkgevers helpen om te voldoen aan de wettelijke vereisten en kan helpen bij het voorkomen van juridische problemen en boetes.

Sinds kort stellen wij als HRM-Office pre-employment screening beschikbaar. Mocht je meer willen weten over wat pre-employment screening is en hoe dit proces gaat? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs: info@hrm.frl of via 058-288 2322.