Pay-rollers worden duurder en minder flexibel: wat betekent dit voor jou?

Geplaatst op 11-06-2019 door mark

Maakt jouw bedrijf gebruik van pay-rollers? Dan is het goed om alvast na te denken hoe je vanaf volgend jaar met pay-rollers om wilt gaan. Per 1 januari 2020 gaan de payrollregels namelijk flink op de schop. Zo wordt het voor jou als werkgever lastiger én duurder om gebruik te maken van payrollconstructies.

Payroll: wat gaat er veranderen?

Het kabinet werkt momenteel aan het wetsvoorstel’ Arbeidsmarkt in Balans’. Hierin gaat veel veranderen voor payrolling. Zo vallen payrollconstructies nu nog onder de definitie van ‘uitzendovereenkomst’. Na 1 januari 2020 vallen payroll-overeenkomsten echter onder een zelfstandig wetsartikel. Hierdoor gelden er vanaf volgend jaar andere én strengere regels voor payrolling.

Strengere regels: eerder vast contract

Eén van de gevolgen is dat je straks minder lang gebruik kunt maken van dezelfde payrollmedewerker. Nu kunnen payrollbedrijven hun medewerkers in vier jaar tijd nog zes keer een tijdelijk contract geven. Na 1 januari 2020 geldt dat payroll-medewerkers na drie keer contractverlenging een vast contract moeten krijgen bij het payrollbureau. De vraag is natuurlijk of payroll-bureaus dit gaan doen…

Payroller krijgt recht op dezelfde voorwaarden

De allerbelangrijkste wijziging is dat een payroll-medewerker straks recht krijgt op dezelfde arbeidsvoorwaarden die jij jouw vaste medewerkers geeft. Dus, hanteer jij een dertiende maand voor jouw medewerkers? Dan moet de payroller die ook krijgen. Dit geldt uiteraard ook voor loon, vakantiedagen, scholing en verlof. Verder krijgt de payroller recht op een adequaat (en duurder) pensioen.

Wat gaat dit betekenen?   

Deze maatregelen betekenen dat payrollbedrijven hogere tarieven moeten hanteren voor payrolling. Dit betekent dat jij als werkgever met hogere kosten te maken krijgt: een payroller wordt duurder dan iemand zelf in dienst nemen. Werk je veel met ‘vaste payrollers’? Dan is het sowieso aantrekkelijker om mensen zelf te gaan verlonen. Financieel gezien. Maar ook omdat je dan zeker weet dat je de goede mensen behoudt.

Wat is slim om te doen…?

De grote vraag is natuurlijk wat in jouw situatie slim is om te doen. Kies je voor flexibiliteit, maar hogere kosten én strengere regels? Of ga je voor continuïteit, lagere kosten, maar wel voor een grotere verantwoordelijkheid? En als je inderdaad pay-rollers zelf in dienst neemt: hoe ga je dit dan regelen; hoe voorkom je papierwerk en heel veel extra administratie?

Goed om te weten dat je ons vrijblijvend om advies kunt vragen. In een gesprek bekijken we jouw situatie en zetten op een rijtje wat slim is voor jou. En we wijzen je natuurlijk graag op onze HRM-Office dienstverlening. Een handige online tool met ons als backoffice. Voor een klein vast bedrag per maand regelen wij ál je personeelszaken en –administratie. En we zorgen ervoor dat je voldoet aan al je werkgeversverplichtingen.

Qua kosten, risico’s én gemak hoef je daar straks écht geen payroll-bureau meer voor in te huren… Wil je meer weten over alle veranderingen in pay-rolling? Bel, mail of contact ons en we plannen meteen een afspraak voor je in.